Gołąbki bez kapusty

Gołąbki bez kapusty

Czas przygotowania:
powyżej 1h

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso mielone

    0,5 kilograma
  • jajko

    2 sztuki
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    3 łyżki
  • Kucharek przyprawa uniwersalna

    1 łyżka
  • Papryka ostra mielona Prymat

    1/3 łyżeczki
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    1/2 łyżeczki
  • kostki rosołowe

    2 sztuki
  • cebula

    1 sztuka
  • olej do smażenia

  • ketchup

    300 mililitrów
  • ryż

    1 torebka
  • woda

    100 mililitrów
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Gołąbki bez kapusty

Mielone wyrobić z ugotowanym ryżem, jajkami i przyprawami oraz cebulą pokrojona w kostkę. Uformować klopsy, obtoczyć w bułce i podsmażyć na oleju. Następnie przełożyć do garnka, zalać ketchupem pikantnym rozrobionym z wodą, dodać kostki rosołowe i gotować około 30 minut.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

08.10.2013 08:24
bardzo smaczne i szybkie do przygotowania
manaika 15.04.2011 18:11
ciekawy sposób
romanrafal
romanrafal 17.03.2011 14:51
bardzo dobre
misia53 17.03.2011 01:13
Ale pomysł....
Sylwia88 16.03.2011 11:46
super
Sylwia88 16.03.2011 11:46
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat