Składniki
kostka
kg
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
mięso mielone
0,5 kilograma -
jajko
2 sztuki -
Bułka tarta klasyczna Prymat
3 łyżki -
Kucharek przyprawa uniwersalna
1 łyżka -
Papryka ostra mielona Prymat
1/3 łyżeczki -
Pieprz czarny mielony Prymat
1/2 łyżeczki -
kostki rosołowe
2 sztuki -
cebula
1 sztuka -
olej do smażenia
-
ketchup
300 mililitrów -
ryż
1 torebka -
woda
100 mililitrów
Przepis i sposób przygotowania Gołąbki bez kapusty
Mielone wyrobić z ugotowanym ryżem, jajkami i przyprawami oraz cebulą pokrojona w kostkę. Uformować klopsy, obtoczyć w bułce i podsmażyć na oleju. Następnie przełożyć do garnka, zalać ketchupem pikantnym rozrobionym z wodą, dodać kostki rosołowe i gotować około 30 minut.
Komentarze (6)