Przepis i sposób przygotowania na: Gołąbki
Z kapusty wyciąć głąb, włożyć ją do garnka z wrzącą wodą i gotować ok 10 min. Kapustę wyjąć, ostudzić i rozdzielić liście. Zgrubiałe części liści ściąć nożem. Na każdy liść kapusty nałożyć farsz mięsny i zwijać jak krokiety.
Na dno garnka włożyć kilka liść kapusty następnie ułożyć na nich gołąbki całość zalać bulionem i gotować na małym ogniu 1 godzinę. Gotowe gołąbki wyjąć z garnka. Do wywaru z gołąbków dodać pomidory z puszki oraz koncentrat, gotować przez 10 min po czym całość zmiksować. Dodać mąkę wymieszaną z wodą, paprykę słodką i doprawić do smaku solą i pieprzem. Gotować 5 min po czym włożyć do sosu gołąbki - całość gotować kolejne 5 min.