Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gołąbek Zofii

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

biała kapusta 1 gółówka
boczek wędzony 150 g
zmielona wieprzownina 400 g
kasza jęczmienna 200 g
jaja 2 szt
sól, pieprz, papryka w proszku
bulion 1 szkl
przecier pomidorowy 1 szkl
cebula biała 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Gołąbek Zofii

1. Białą kapustę odgotować na lekko twardo
2. Do mielonego mięsa dodać ugotowaną i ostudzoną koszę jęczmienną, surowe jajka, cebule posiekaną w kostkę oraz przyprawy: sól, pieprz i paprykę w proszku. Wszystko wymieszać.
3. Nadzienie wyłożyć na liście białej kapusty i zawinąć.
4. Na dnie garnka rozłożyć boczek pokrojony w grube plastry, a na nich poukładać gołąbki. Bulion wymieszać z przecierem pomidorowym i polać nim gołąbki.
5. Dusić 60 minut pod przykryciem, podlewać wodą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna141
Anna141 04.05.2011 09:02
rewelacja
stokrotka 09.02.2011 09:24
lubię gołabki
gosia47-47 31.10.2010 17:16
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak