Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gołąbeczki jesienne.

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

głowka kapusty włoskiej 1 sztuka
ryż 2 torebki szt
papryka czerwona 2 sztuki
pieczarki marynowane 6 sztuk
cebula biała 2 sztuki
czosnek 3 ząbki
pomidory puszka sztuka
śmietana pół szklanki
przyprawy
indyk 25 dkg kg

Przepis i sposób przygotowania na: Gołąbeczki jesienne.

Gotujemy 2 torebki ryżu do średniej miękkości.W międzyczasie sparzamy kapustę w osolonej wodzie z dodatkiem łyżki oleju(powoduje to elastyczność liści). Smażymy cebulę+paprykę aż będzie mięciutka.Do miski przekładamy smażone warzywa plus mięsko plus ryż.Solimy pieprzymy ,dodajemy majeranek, przeciśnięty czosnek.Ja dolewam ociupinę przyprawy .Każdy liść napełniamy masą i szczelnie zawinięte układamy ciasno w naczyniu żaroodpornym.Zalewam wszystko szklanką wody z dodatkiem kostki rosołowej i łyżeczki majeranku.Przykrywam talerzem i duszę w piekarniku około 45 minut.Sprawdzać stan płynu i w razie konieczności dolać wody Sos
Pól kostki masła roztapiam na patelni dodaje 2 łyżki mąki ziemniaczanej dolewam pól szklanki rosołku z pieczenia gołąbków.Następnie przecier wedle uznania, śmietana, koper ,pieprz i ....gotowe!!!!!!!!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak