Gołąbeczki jesienne.

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • głowka kapusty włoskiej

    1 sztuka
  • ryż

    2 torebki szt
  • papryka czerwona

    2 sztuki
  • pieczarki marynowane

    6 sztuk
  • cebula biała

    2 sztuki
  • czosnek

    3 ząbki
  • pomidory

    puszka sztuka
  • śmietana

    pół szklanki
  • przyprawy

  • indyk

    25 dkg kg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Gotujemy 2 torebki ryżu do średniej miękkości.W międzyczasie sparzamy kapustę w osolonej wodzie z dodatkiem łyżki oleju(powoduje to elastyczność liści). Smażymy cebulę+paprykę aż będzie mięciutka.Do miski przekładamy smażone warzywa plus mięsko plus ryż.Solimy pieprzymy ,dodajemy majeranek, przeciśnięty czosnek.Ja dolewam ociupinę przyprawy .Każdy liść napełniamy masą i szczelnie zawinięte układamy ciasno w naczyniu żaroodpornym.Zalewam wszystko szklanką wody z dodatkiem kostki rosołowej i łyżeczki majeranku.Przykrywam talerzem i duszę w piekarniku około 45 minut.Sprawdzać stan płynu i w razie konieczności dolać wody Sos
Pól kostki masła roztapiam na patelni dodaje 2 łyżki mąki ziemniaczanej dolewam pól szklanki rosołku z pieczenia gołąbków.Następnie przecier wedle uznania, śmietana, koper ,pieprz i ....gotowe!!!!!!!!!!

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat