Gofry z musli

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka pszenna

    1 szklanka
  • musli owocowe

    8 łyżek
  • jajko

    1 sztuka
  • cukier

    1/4 szklanki
  • mleko

    3/4 szklanki
  • cukier waniliowy

    1 łyżka
  • kolorowa posypka

  • bita śmietana

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mąkę mieszamy razem z musli. Następnie dodajemy mleko, jajko oraz cukier. Całość dokładnie mieszamy. Gofrownicę smarujemy odrobiną oliwy i na nagrzane płytki nakładamy ciasto (tak aby przykryć wszystkie rowki). Gofry pieczemy ok. 5 minut. Podajemy na ciepło z ulubionymi dodatkami.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (11)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
ppaulina 02.03.2014 11:50
pychota takie gofry
gosia56 01.01.2014 20:20
na pewno pyszne
rjustysia 29.08.2013 23:06
Nigdy nie myślałam dodać musli do ciasta na gofry, muszę spróbować :)
Katarzyna59 19.07.2013 08:59
bardzo smaczne
JOANNA16 06.07.2013 08:48
ciekawy przepis
Ola1984 14.06.2013 12:05
Niestety nie mam gofrownicy, ale chętnie zjadłabym takiego gofra. Pycha :)
Kasia35 06.05.2013 11:47
smakowite :)
bogusia19 06.05.2013 11:36
nigdy nie robiłam sama
ZielonyPokoik 06.05.2013 11:22
Dawno nie jadłam!
Barbara/zuza22_85 06.05.2013 11:12
pyszniutkie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat