Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gofry maślane

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 4 szt.
cukier 20 dag
masło 25 dag
mąka 30 dag
proszek do pieczenia 7 gram
aromat pomarańczowy 1 szt.
dżem morelowy 1 słoiczek

Przepis i sposób przygotowania na: Gofry maślane

Wykonanie:
Jajka utrzeć bardzo dokładnie z cukrem. Następnie wlać roztopione masło, wymieszać. Dodać resztę składników, i dobrze wyrobić ciasto mikserem. Rozgrzać gofrownicę, nakładać łyżka równomiernie cienką warstwę ciasta (Bardzo ważna rada nie smarować tłuszczem płyt gofrownicę). Piec na złocisty kolor. Po ostudzeniu gotowe gofry smarować dżemem morelowym lub innym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak