Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gofry marchewkowe z łososiem

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Przepyszne, chrupiące gofry marchewkowe. Idealne na śniadanie, lunch do pracy /szkoły. Smakują równie dobrze na ciepło jak i na zimno. Z dodatkiem dipu lub jogurtu, warzyw czy wędzonego łososia. Zawsze pysznie i zdrowo.

Składniki:

Gofry

jajko 2 sztuki
masło 82% 70 g
mąka 200 g
mleko 150 ml
marchewka 1 sztuka
Soda oczyszczona Prymat 1 łyżeczka
Gałka muszkatołowa mielona Prymat 1 szczypta
Ziele angielskie mielone Prymat 1 szczypta
Przyprawa curry orientalna Prymat 1 szczypta
Koperek suszony Prymat 1 szczypta
Pieprz czarny mielony Prymat 2 szczypty
sól 3 szczypty

Porada

Doprawiamy solą i pieprzem wg upodobań smakowych.

Przepis i sposób przygotowania na: Gofry marchewkowe z łososiem

Jajka wbić do miski. Dodać sól i ubić na płynną masę. Dodać miękkie masło i ponownie ubić. Mąkę przesiać i wymieszać z sodą. Wsypać do miski z jajkami, dolać mleko i znowu ubić. Marchewkę obrać i zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Dodać do masy, doprawić przyprawami i wymieszać łyżką.

Gofrownicę rozgrzać, posmarować odrobiną masła i smażyć chrupiące gofry na złoty kolor. Czas zależny jest od mocy waszej gofrownicy. Podawać z czym dusza zapragnie.

SMACZNEGO

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

w mojej kuchni 11.09.2019 00:18
pomysłowe te gofry

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak