Gofry II

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

gniazd

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

gniazda

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    3 szkl.
  • budyń waniliowy

    1 szt.
  • proszek do pieczenia

    1 łyżeczka
  • jaja

    3 szt.
  • mleko

    2 szkl.
  • cukier

    4 łyżki
  • olej

    7 łyżek
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Żółtka oddzielić od białek. Białka ubić na pianę. Pozostałe składniki dokładnie wyrobić robotem i dodać do nich białka. Delikatnie połączyć, aby powstała puszysta masa. Piec na rozgrzanej gofrownicy ok. 4 minut każdy. Z przygotowanego ciasta wychodzi ok. 18 okrągłych gofrów. Podawać z bitą śmietaną i dowolnym sosem owocowym. Smacznego.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (22)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Malinka 16.04.2013 21:17
Bardzo chętnie bym się poczęstowała takimi słodkościami:0
barbara11561 14.04.2013 20:32
moja gofrownica ma chyba za niską moc,bo mnie nigdy nie upiekły się tak pięknie:)
Łukasz15 09.02.2013 21:59
Uwielbiam gofry
Maniek2 02.01.2013 18:25
świetne
Krystyna32 21.11.2012 11:16
pycha
karolina1869 31.10.2012 11:35
pycha
gabi162825 09.10.2012 08:29
pycha
Motorek 28.08.2012 09:18
mniam
angelika4 17.08.2012 18:38
smaczne
Wacław 07.08.2012 13:39
bardzo apetyczne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat