Gofry holenderskie

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    30 dag
  • cukier

    8 dag
  • jajka

    2 szt
  • margaryna

    10 dag
  • mleko

    1/2 litra
  • proszek do pieczenia

    4 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Białka oddzielić od żółtek. Margarynę rozpuścić. Żółtka roztrzepać z mlekiem, szczyptą soli oraz cukrem. Następnie dodawać na przemian mąkę wraz z proszkiem do pieczenia oraz wystudzoną margarynę, cały czas ubijając. Na koniec ubić pianę z białek, dodać do ciasta i delikatnie wymieszać. Porcje ciasta nakładać do gofrownicy i piec gofry. Podawać z dżemem.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
gusia1000 14.04.2015 23:13
Też takie robię.
JOANNA16 25.03.2015 21:19
pyszności)))
Hrabina w kuchni 20.03.2015 22:55
Apetyczne :)
RenataZ-et 20.03.2015 19:11
świetne gofry :)
gosia1988 20.03.2015 17:56
coś dla mnie :)
Justi2401 20.03.2015 17:37
Same pyszności :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat