Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gofry drożdżowe

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mleko ciepłe 1,5 szkl
drożdże świeże 14 g
cukier puder 3 łyżki
masło lub margaryna 6 łyżek
sól 3/4 łyżeczki
cukier waniliowy 1 łyżeczka
mąka tortowa 2 szkl
jajko 2 szt
proszek do pieczenia 1,5 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Gofry drożdżowe

Drożdże wymieszać z cukrem i odstawić na 10 minut. Po tym czasie dodać resztę składników i zmiksować , odstawić w ciepłe miejsce na 30 minut. Na rozgrzaną gofrownice nakładać porcję ciasta i smażyć na złoty kolor. Upieczone opierać o kratkę do ostygnięcia. Podawać z ulubionymi dodatkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agnieszka214 01.06.2016 17:43
Lubię domowe gofry

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak