Doradca Smaku logoandPrymat logo
PROMOCJA! -10% na ulubione przyprawy z kodem DS10. SPRAWDŹ

Gofry do chrupania

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

miękka margaryna 250 gram
cukier 350 gram
jajko 6 sztuk
cukier wanilinowy 1 opakowanie
mąka ziemniaczana (mozna zmieszać z tortową) 500 gram
sól szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Gofry do chrupania

Utrzeć na kremową masę:margaryne, cukier, jajka oraz cukier waniliowy i szczyptę soli.
Dodawać mąke ziemniaczaną stopniowo aż do uzyskania gładniej masy. Odstawić ciasto na 20 min.
Wymieszać ponownie ciasto. Podrzać i natłuścić gofrownice. Wlać ciasto.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Barbara55 23.06.2011 18:38
można by spróbować
kielcok1 29.05.2011 13:33
lubię chrupać gofry
rakow2
rakow2 18.02.2011 19:02
gofry dobre do chrupania
Myszka75 09.11.2010 17:54
ja też:)
Joanna120 06.10.2010 14:24
kocham gofry!!
Krzysztof42 20.08.2010 17:41
do tego jakiś fajny krem i jemy
MAŁGORZATA108 11.07.2010 18:47
Mi nigdy nie wychodzą chrupiące, tylko strasznie gumiaste.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak