Gofry do chrupania

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • miękka margaryna

    250 gram
  • cukier

    350 gram
  • jajko

    6 sztuk
  • cukier wanilinowy

    1 opakowanie
  • mąka ziemniaczana (mozna zmieszać z tortową)

    500 gram
  • sól

    szczypta
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Utrzeć na kremową masę:margaryne, cukier, jajka oraz cukier waniliowy i szczyptę soli.
Dodawać mąke ziemniaczaną stopniowo aż do uzyskania gładniej masy. Odstawić ciasto na 20 min.
Wymieszać ponownie ciasto. Podrzać i natłuścić gofrownice. Wlać ciasto.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Barbara55 23.06.2011 18:38
można by spróbować
kielcok1 29.05.2011 13:33
lubię chrupać gofry
rakow2 18.02.2011 19:02
gofry dobre do chrupania
Myszka75 09.11.2010 17:54
ja też:)
Joanna120 06.10.2010 14:24
kocham gofry!!
Krzysztof42 20.08.2010 17:41
do tego jakiś fajny krem i jemy
MAŁGORZATA108 11.07.2010 18:47
Mi nigdy nie wychodzą chrupiące, tylko strasznie gumiaste.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat