Gofry bezglutenowe z masłem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka ziemniaczana

    70 gram
  • mąka ryżowa

    70 gram
  • mąka kukurydziana

    70 gram
  • sól

    szczypta
  • proszek do pieczenia

    3/4 łyżeczki bg
  • masło klarowane

    50 gram rozropionego
  • jajka

    2 sztuki
  • mleko

    250 ml roślinnego
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Białka oddzielić od żółtek.
Białko zostawić na później a resztę składników dokładnie zmiksować i pozostawić na 30minut. Białka zmiksować na sztywną pianę i delikatnie połączyć z ciastem.
Rozgrzać gofrownicę, natłuścić trochę masłem i wylewać ciasto. Piec kilka minut

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Krystyna32 19.06.2017 07:59
smaczne gofry
mirosława4 18.06.2017 21:15
apetyczne !
Diana Rusiłowicz 18.06.2017 20:40
Coś pysznego :)
agnieszka214 18.06.2017 19:22
Pycha gofry
Babeczka35 18.06.2017 18:07
Smaczne gofry.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat