Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gofry bezglutenowe z masłem

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mąka ziemniaczana 70 gram
mąka ryżowa 70 gram
mąka kukurydziana 70 gram
sól szczypta
proszek do pieczenia 3/4 łyżeczki bg
masło klarowane 50 gram rozropionego
jajko 2 sztuki
mleko 250 ml roślinnego

Przepis i sposób przygotowania na: Gofry bezglutenowe z masłem

Białka oddzielić od żółtek.
Białko zostawić na później a resztę składników dokładnie zmiksować i pozostawić na 30minut. Białka zmiksować na sztywną pianę i delikatnie połączyć z ciastem.
Rozgrzać gofrownicę, natłuścić trochę masłem i wylewać ciasto. Piec kilka minut

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 19.06.2017 07:59
smaczne gofry
mirosława4 18.06.2017 21:15
apetyczne !
Diana Rusiłowicz 18.06.2017 20:40
Coś pysznego :)
agnieszka214 18.06.2017 19:22
Pycha gofry
Babeczka35 18.06.2017 18:07
Smaczne gofry.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak