Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gofry agrestowe

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mąka 2 szklanki
cukier brązowy 1/2 szklanki
Soda oczyszczona Prymat 1/2 łyżeczki
margaryna 50 g
jajko 2
agrest 1 szklanka
mleko 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Gofry agrestowe

Margarynę roztapiamy na małym ogniu. W jednej miseczce mieszamy suche składniki. W drugiej rozcieramy blenderem agrest, wbijamy jajka, rozbijamy trzepaczką, dodajemy mleko, roztopioną margarynę i mieszamy trzepaczką. Następnie do jajek stopniowo wsypujemy mąkę i delikatnie mieszamy trzepaczką. Partie ciasta nakładamy do formy na gofry i pieczemy około 7 minut. Podajemy np. z bitą śmietaną i dowolnymi owocami.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Agata B 05.08.2012 20:37
@caralajna - raczej całkiem ich nie rozbiłam, ale w gotowych gofrach chyba nie było ich czuć (piszę chyba bo szczerze mówiąc nie zwracałam na to uwagi, gdy je konsumowałam, tak smaczne były ;))
dwa pokoje z kuchnią 05.08.2012 07:48
uwielbiam gofry, a ta wersja jest po prostu super
caralajna 05.08.2012 07:34
ciekawy pomysł, czy udało się Tobie rozbić pestki agrestu blenderem czy są wyczuwalne w gotowym cieście?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak