Przepis i sposób przygotowania na: Gofry 700W
Kroki postępowania
Białka oddzielić od żółtek. Wszystkie składniki (oprócz białek) zmiksować na gładką masę. Białka ubić z solą na sztywno. Kolejno białka delikatnie wymieszać z masą.
Gofrownicę rozgrzać i posmarować olejem (ja mam gofrownicę o mocy 700W to bardzo mało i ja je piekę ok 9 min) Gofry pieczemy do chrupkości i do ładnego koloru.
UWAGA: gofry studzimy na kratce - to bardzo ważne, bo gdy położymy je na talerzu prosto z gofrownicy zrobią się nam miękkie.
Gofry podawać z ulubionymi dodatkami. Smacznego!!!
Ps. Ja dodam że te gofry zawsze mi wychodzą, gdyż próbowała robić wiele razy je wcześniej z innych przepisów to nigdy mi nie wychodziły ja ten przepis zmodyfikowałam, dodam też że moja gofrownica jest stara i jednak ma tylko te nędzne 700W. Ale ten przepis mnie jeszcze nie zawiódł