Gofry

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    1/2 kg
  • jaja

    4 szt
  • mleko

    0,4 l
  • masło

    15 dag
  • cukier

    30 dag
  • proszek do pieczenia

    20 g
  • cukier waniliowy

    1 torebka
  • aromat

    1 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jaja utrzeć z cukrem na masę, a następnie stopniowo dodawać mąkę wymieszaną z proszkiem, mleko, roztopione masło i pozostałe składniki. Całość dokładnie wymieszać.
Ciasto powinno mieć konsystencję gęstej śmietany.
Gofry należy smażyć w rozgrzanej gorfownicy.
Do cista można dodać kakao lub sok z cytryny wg własnego uznania i smaku.
Gofry można podawać z dżemem, bitą śmietaną lub cukrem pudrem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (15)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Margo1 03.11.2013 09:48
przepyszne
ewaa 05.07.2012 21:34
uwielbiam
Magda60 05.12.2011 23:21
dobre
IlonaAlbertos 24.11.2011 21:04
Gofry lubię.
Rybciia 06.10.2011 00:05
zjadłabym
Justyna Jussstiii 29.09.2011 10:19
super
malaczarna23 16.09.2011 10:26
pycha
Kamila18 30.08.2011 22:37
świetne
marzena06 29.08.2011 11:50
uwielbiam
Piotr24 09.08.2011 14:27
gofrownica ważna rzecz ;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat