Składniki
kostka
g
kg
gramów
gniazda
gniazd
ml
duża łyż.
dużej łyż.
mała łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
mąka
1/2 kg -
jaja
4 szt -
mleko
0,4 l -
masło
15 dag -
cukier
30 dag -
proszek do pieczenia
20 g -
cukier waniliowy
1 torebka -
aromat
1 szt
Przepis i sposób przygotowania Gofry
Ciasto powinno mieć konsystencję gęstej śmietany.
Gofry należy smażyć w rozgrzanej gorfownicy.
Do cista można dodać kakao lub sok z cytryny wg własnego uznania i smaku.
Gofry można podawać z dżemem, bitą śmietaną lub cukrem pudrem.
Komentarze (15)
Nie masz konta? Zarejestruj się
Załaduj więcej komentarzy (5)