gofry

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    500 g
  • mleko

    500 ml
  • jaja surowe

    2 szt
  • olej

    6 łyżek
  • proszek do pieczenia

    1 łyżeczka
  • cukier

    1 łyżeczka
  • sól

    1 szczypta
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

żółtka oddzielić od białek.zmiksować żółtka,mleko,mąkę,proszek do pieczenia,olej i sól na jednolita masę.białka ubić na sztywno i wymieszac z ciastem.piec w rozgrzanej gofrownicy do osiagnięcia pożądanego koloru.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat