Gofry

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    2 szklanki
  • mleko

    2 szklanki
  • jajko

    2
  • olej

    1/3 szklanki
  • proszek do pieczenia

    1 łyżka
  • sól

    1 szczypta
  • cukier

    1/3 szklanki
  • cukier waniliowy

    1 torebka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Oddzielić żółtka od białek. Białka ubić na sztywną pianę. Resztę składników ubić mikserem na gładko. Pianę z białek delikatnie wymieszać z ciastem. Piec w natłuszczonej gofrownicy. Podawać z ulubionymi dodatkami.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Smaczna_B 01.07.2013 17:37
gofry jak najbardziej i oczywiście z bitą śmietanką
jerzy3 01.07.2013 15:55
kojarzą mi się z wakacjami zdecydowanie na tak
Bernadeta1 01.07.2013 15:33
bardzo lubię
Pomocnik 01.07.2013 14:57
super gofry

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat