Gofry

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka pszenna

    50 dag
  • cukier

    15 dag
  • cukier waniliowy

    1 łyżeczka
  • proszek do pieczenia

    1 łyżeczka
  • mleko

    400 ml
  • oliwa

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jajka utrzeć z białym cukrem na puszystą masę, następnie wsypać do nich mąkę, wcześniej wymieszaną z proszkiem do pieczenia i cukrem waniliowym. Później dodać porcjami mleko i oliwę mieszając do uzyskania jednolitej masy. Porcje ciasta piec w gofrownicy na złoty kolor. Gofry podawać z bitą śmietaną, konfiturą lub świeżymi owocami.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
RenataZ-et 06.12.2013 00:00
uwielbiam z bitą śmietaną
IKrakowianka 19.09.2012 17:04
mogę jeść codziennie ;)
Barbara55 05.04.2011 15:20
pochrupać można
gośka 16.01.2011 07:24
oo ale bym zjadła gofra
rakow2 26.12.2010 14:49
lubię gofry
Iwusia 24.09.2010 09:34
robię z podobnego przepisu więc wiem że pyszne te Twoje gofry :)
Krzysztof42 13.06.2010 18:49
gofry uwielbiam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat