Przepis i sposób przygotowania na: Gofrowa wariacja na temat Gwiazdki
Mąkę, proszek do pieczenia, cynamon przesiewamy przez sitko do miski. Następnie dodajemy sól himalajską, wodę, oliwę orzechową oraz masło orzechowe i wszystko blendujemy na gładką masę. Przygotowane ciasto wykładamy do gofrownicy, którą wcześniej należy posmarować małą ilością wcześniej używanej oliwy. W czasie, kiedy nasze gofry będą rosnąć w gofrownicy, przygotowujemy dodatki. Melon oraz arbuza kroimy w kostkę, którą następnie skraplamy sokiem z cytryny. Śmietankę mieszamy z zblendowanymi wcześniej truskawkami, możemy opcjonalnie dodać cukier. Po wyjęciu z opiekacza gofrów, przekładamy je na talerz lub półmisek, nakładając dużą ilość sosu oraz sałatki owocowej. Wszystko posypujemy szczyptą cynamonu, podajmy jeszcze ciepłe.