Gnocchi w sosie pomidorowo-śmietanowym z salami i młodym szpinakiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • gnocchi

    500 g
  • czosnek

    3 ząbki
  • śmietanka uht

    350 ml
  • pomidorki koktajlowe

    12 szt
  • szpinak świeży

    2 garści młodego
  • parmezan

  • salami

    100 (plastry)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Gnocchi w sosie pomidorowo-śmietanowym z salami i młodym szpinakiem foto
Na patelni rozgrzewamy oliwę i podsmażamy czosnek przeciśnięty przez praskę.
Krok 2 - Gnocchi w sosie pomidorowo-śmietanowym z salami i młodym szpinakiem foto
Dodajemy pomidorki pokrojone na pół i plasterki salami, pokrojone na połówki lub ćwiartki, i chwilę przesmażamy.
Krok 3 - Gnocchi w sosie pomidorowo-śmietanowym z salami i młodym szpinakiem foto
Następnie na patelnię wlewamy śmietankę, dodajemy szpinak, przyprawiamy solą i pieprzem. Wszystko razem dusimy przez kilka minut. Na koniec na patelnię wrzucamy ugotowane gnocchi i mieszamy.
Krok 4 - Gnocchi w sosie pomidorowo-śmietanowym z salami i młodym szpinakiem foto
Porcje gnocchi z sosem dekorujemy na talerzu świeżo startym parmezanem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
rutynka 08.08.2012 13:55
apetyczne danie:)
polly66 30.07.2012 09:52
wspaniała uczta
smakowita 12.07.2012 22:14
pomysłowe danie !
stokrotka 23.04.2012 09:50
super pomysł
motylwe 22.04.2012 22:32
pięknie wygląda-apetycznie
Ewa6274879 22.04.2012 22:28
zapowiada się smakowicie :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat