Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gnocchi w sosie pieczarkowo-śmietanowym

3.0
(16)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

gnocchi 1/2 kg
pieczarki 20 dag
cebula 1 duża
śmietana 18 proc 200 ml
sól do smaku
pieprz wg uznania
pietruszka zielona wg uznania
masło roślinne 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Gnocchi w sosie pieczarkowo-śmietanowym

Kroki postępowania

1
Na maśle podsmażamy cebulę, gdy się zeszkli dodajemy pokrojone pieczarki.
Krok 1 - Gnocchi w sosie pieczarkowo-śmietanowym foto
2
Przyprawiamy solą, pieprzem i zalewamy śmietaną.
W miedzyczasie gotujemy gnocchi.
Krok 2 - Gnocchi w sosie pieczarkowo-śmietanowym foto
3
Dodajemy pokrojoną natkę pietruszki i ugotowane gnocchi. Wszystko razem mieszamy.
Krok 3 - Gnocchi w sosie pieczarkowo-śmietanowym foto
4
Wykładamy na talerz. Posypujemy świeżo zmielonym pieprzem i jak kto lubi parmezanem.
Krok 4 - Gnocchi w sosie pieczarkowo-śmietanowym foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Aga20 03.02.2013 09:16
Tak Pyzo takie kupne. Sa dostępne w sklepie tak samo jak makaron, ale oczywiście możesz zrobić je sama (makaron też) :)
SmacznaPyza 02.02.2013 21:27
a te gnocchi to takie kupne ???
Katarzyna54 02.02.2013 14:56
ciekawe
Katarzyna54 02.02.2013 14:56
ciekawe
babajaga1969 02.02.2013 14:10
smaczna porcyjka :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak