Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gnocchi bazyliowe z pesto

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki ugotowane 350 g
mąka pszenna 1/2 szkl.
jajko 1 szt.
sól 1 szczypta
pesto 2 łyż.

Przepis i sposób przygotowania na: Gnocchi bazyliowe z pesto

Kroki postępowania

1
Ugotowane i ostudzone ziemniaki obieram. Następnie obrane ziemniaki przepuszczam przez praskę. Zmielone mieszanki przekładam do miski, dodaję jajko, mąkę i oliwę, pesto, doprawiam do smaku solą i dokładnie mieszam.
Krok 1 - Gnocchi bazyliowe z pesto foto
2
Zagniatam na miękkie ciasto. Wykładam zabarwione na zielono ciasto na oprószoną mąką stolnicę. Z ciasta formuję cienki wałek, który kroję je na kawałki tak jak na kopytka. Następnie gotuję kluski partiami w garnku z osoloną wrzącą wodą.
Krok 2 - Gnocchi bazyliowe z pesto foto
3
Wyjmuję łyżką cedzakową na talerz i osączam. Podaję z ulubionymi dodatkami lub okraszone masłem.
Krok 3 - Gnocchi bazyliowe z pesto foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna133 08.09.2013 10:35
wspaniale danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak