Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gniazdka

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 1 szklanka
kakao 1/2 szklanki
margaryna 120 gram
jajko 1 sztuka
cukier 2/3 szklanki
mleko 2 łyżki
orzechy włoskie 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Gniazdka

Kroki postępowania

1
Margarynę utrzeć z cukrem, żółtkiem, mlekiem, mąką i kakao. Ciasto przykryć folią i wstawić do lodówki na 30 minut.
Krok 1 - Gniazdka foto
2
Z ciasta formować kulki , obtaczamy w białku i orzechach. Na środku robimy wgłębienie
Krok 2 - Gniazdka foto
3
Pieczemy 20 minut w temp 170 stopni
Krok 3 - Gniazdka foto
4
Krówki wrzucamy do garnuszka i roztapiamy . Można dodać kilka łyżek mleka
Krok 4 - Gniazdka foto
5
Rozpuszczonymi krówkami lub karmelem gotowym napełniamy wgłębienia
Krok 5 - Gniazdka foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aisoglam 20.02.2013 21:55
Apetyczne :)
aisoglam 20.02.2013 21:55
Apetyczne :)
kasienka23 20.02.2013 21:01
pyszny deser
-Natka- 20.02.2013 20:31
Super ciasteczka, muszą być pyszne!
czekoladka_m 20.02.2013 20:02
Ale fajne:) Takich jeszcze nie robiłam:)
Małgorzata106 20.02.2013 19:59
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak