Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Glazurowane żeberka

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

żeberka wieprzowe 1 kg
olej 3 łyżki
miód 2 łyżki
sos sojowy 1 łyżka
musztarda 1 łyżeczka
koncentrat pomidorowy 1 łyżka
dżem pomarańczowy 3 łyżki
czosnek 1 ząbek
Kucharek przyprawa uniwersalna

Przepis i sposób przygotowania na: Glazurowane żeberka

Czosnek przecisnąć przez praskę. Wymieszać olej, miód, sos sojowy, koncentrat pomidorowy, musztardę, dżem oraz czosnek. Dodać przyprawę Kucharek. Żeberka obtaczać w marynacie i układać w naczyniu żaroodpornym. Odstawić na noc. Piec 60 min. w temp. 200 stopni. Polewać marynatą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 31.01.2014 22:02
fajny przepis
Ania67 03.11.2013 16:10
Zgadzam się - fajne danie
olkaaa 07.03.2013 07:34
bardzo takie lubię
Grazyna0211 17.12.2012 12:41
pyszne mięsko
Wafelek2601 05.10.2012 09:35
Super
Ibag24 28.09.2012 10:09
smaczne
barbara11561 10.08.2012 19:49
pyszne
marta1371 18.12.2011 23:31
A właśnie jutro mam w planie żeberka,więc wypróbuję ten przepis
Ela15 30.09.2011 21:07
już czuję ten zapach
Monika120 01.07.2011 20:22
Fajny pomysł na zeberka:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak