Glazurowane udka kurze

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • udka kurczaka

    8 szt
  • Papryka słodka mielona Prymat

    1 łyżka
  • olej

    2 łyżki
  • miód

    2 łyżki
  • sól, pieprz, rozmaryn

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Umyte, osuszone udka oprószyć solą, pieprzem i papryką. Podsmażyć z obu stron po 3 minuty na rozgrzanym na patelni oleju. Zdjąć z patelni, posmarować miodem i ułożyć w brytfannie. Piec ok. 20 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni. Udka ułożyć na półmisku, udekorować gałązkami rozmarynu i podawać.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat