Glazurowana pieczeń

Glazurowana pieczeń

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • szynka wieprzowa

    1,5 kg
  • sól

  • pieprz

  • tymianek

  • majeranek

  • olej

  • gruszki

  • śliwki

  • cukier

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso natrzeć solą i pieprzem, odstawić.
Obsmażyć na rumiano, natrzeć ziołami, ułożyć na posmarowanej tłuszczem blasze.
Piec 1 godz. W 200 stopniach pod przykryciem, polewając ją sosem.
Owoce ułożyć obok mięsa, zdjąć przykrycie, piec 30 min. 3 łyżki sosu wlać na patelnię, rozgrzać, wsypać czubatą łyżkę cukru, zeszklić.
Glazurą posmarować mięso i owoce.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
teresa18 19.08.2012 14:56
pyszna

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat