Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gładzica na sosie pieczarkowo - kokosowym

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z dowolnej ryby 5
pieczarki 250 g
cebula
ząbek czosnku
cytryna
mąka kukurydziana 1 łyżka
śmietana 18 proc 1/2 szklanki
żurawina
mleczko kokosowe 400 ml
wiórki kokosowe
jajko

Przepis i sposób przygotowania na: Gładzica na sosie pieczarkowo - kokosowym

Filety gładzicy natrzeć solą i pieprzem, skropić sokiem z cytryny i odstawić do lodówki. Przygotować sos: pieczarki, cebulę i czosnek pokroić w małą kostkę. Na rozgrzanym na patelni oleju zeszklić cebulę z czosnkiem, dodać pieczarki, wszystko podsmażyć. Następnie dodać żurawinę, podsmażyć kolejne 2 minuty ciągle mieszając. Wlać śmietanę, mleko kokosowe i rozmąconą mąkę w wodzie. Smażyć do zgęstnienia sosu.
Rybę opanierować w mące, jajku i bułce tartej z łyżką wiórków kokosowych. Usmażyć na złoty kolor. Wyłożyć sos, na niego rybę, podawać np. z ryżem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak