Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gjuwecz

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięsa jagnięcego lub cielęcego 50 dag
cebule 4 sztuki
czosnek 2 sztuki
strąka papryki czerwonej 0,5 sztuki
strąka papryki żółtej 0,5 sztuki
strąka papryki zielonej 0,5 sztuki
pomidory 4 sztuki
ryż 10 dag
bulion 0,5 litra
olej 5 łyzek
sól, pieprz 1 1
bakłażan
Papryka słodka mielona Prymat 1 1

Przepis i sposób przygotowania na: Gjuwecz

Cebule drobno pokroić, czosnek posiekać, paprykę pokroić na plasterki, sparzone pomidory obrać ze skórki i pokroić w kostkę. Bakłażana pokroić w kostkę, ryż opłukać i odsączyć. Mięso pokrojone w kostkę obsmażyć bez tłuszczu. Cebule i czosnek zrumienić na oleju, dodać mięso, obsmażyć, dołożyć warzywa i ryż. Wymieszać, poddusić. Doprawić do smaku przyprawami, podlać gorącym bulionem. Całość przykryć i wstawić do nagrzanego piekarnika ( 180 stopni C
), piec do momentu aż potrawa zgęstnieje (około 1,5 godziny).

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kriso 26.04.2011 15:18
fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak