Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ghiveci

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bakłażan 2 sztuki
kabaczek 20 dg
marchewka 3 sztuki
cebula 2 sztuki
pomidory 2 - 3 sztuki
papryka czerwona 1 sztuka
posiekana pietruszka 1 łyżka
czosnek 5 - 6 ząbków
cukier 1 łyżeczka
sól do smaku
olej roślinny 5 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Ghiveci

Bakłażany, kabaczki i marchewki pokroić w dużą kostkę. Cebulę posiekać. Wszystkie te składniki razem z pietruszką podsmażyć na oleju. Następnie wlać wodę i dusić do miękkości. Dodać pomidory, pokrojoną na małe kawałki paprykę i sól. Dusić, aż będzie gotowe. Pod koniec duszenia dodać cukier, goździki i posiekany czosnek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak