Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gęsty grzybowy sos

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

grzyby leśne 15-18 szt
cebula 1 szt
śmietana 1 szkl
masło 2-3 łyżki
mąka 1-2 łyżka
wywar z grzybow
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Gęsty grzybowy sos

Grzyby leśne najlepiej mieszane obrać, opłukać i pokroić.
Krótko obgotować w osolonej wodzie. Przelać przez sito, a wywar zachować.

Masło rozgrzać na patelni dodać grzyby i pokrojoną cebulę.
Razem przez chwilę dusić. Oprószyć mąką, podlać wywarem i wymieszać. Na koniec dodać śmietanę i doprawić do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

angelika14 20.02.2013 21:11
świetny sos, dodam do makaronu

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak