Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gęsty barszcz czerwony bez śmietany

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

porcja rosołowa 1 sztuka
ziemniaki 4sztuki
liść selera 1 gałązka
marchew 2szt
pietruszka 1sztuka
selermaly kawałek
buraczki 2 sztuki
ocet 1 łyżka
Liść laurowy suszony Prymat 2-3 sztuki
ziele angielskie 2-3sztuki
fasolka szparagowa 10sztuk
czosnek 2 ząbki
majeranek

Przepis i sposób przygotowania na: Gęsty barszcz czerwony bez śmietany

*porcję rosołową zalać wodą, obgotować, zebrać szumę
*dodać pokrojone w kostkę ziemniaki, liść lubczyka i selera,zielę angielskie i liście laurowe oraz pieprz,
chwilę podgotować
*dodać warzywa drobno pokrojone, starte buraczki i ocet, gotować chwilę
*na koniec dodać czosnek i majeranek, chwilę jeszcze podgotować

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 30.10.2012 23:35
Apetyczny barszczyk, taki właśnie lubię.
Iwusia 26.10.2012 23:07
piękny ma kolorek
Zdzisław 01.08.2012 16:24
wygląda smacznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak