Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

gęsta zupa kartoflana

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 15 sztuka
wędzony boczek 30 dag
cebula 2 sztuka
śmietana 18-procentowa 15 dag
pieczarki 20 dag
marchewka 2 sztuka
pietruszka
seler
por
Liść laurowy suszony Prymat 3 sztuka
ziele angielskie 6 sztuka
pieprz
margaryna
natka pietruszki
woda

Przepis i sposób przygotowania na: gęsta zupa kartoflana

boczek kroimy w kostke i smażymy na margarynie. dodajemy pokrojona cebue i pieczarki.smażymy ok 5 minut wlewamy wode. wsypujemy pokrojone ziemniaki i starte warzywa.doprawiamy i gotujemy.1/3 ziemniaków i 2/3 warzyw miksujemy ze smietana. mieszamy z reszta zupy posypujemy natka piuetrzuszki. smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 11.12.2012 00:46
smaczna zupa
Miki 01.10.2012 17:35
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak