Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gęsta zupa

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

bulion warzywny 3 litry
ziamniaki 40 dkg
kalarepa 3 sztuki
marchew 1 sztuka
seler 1/2 sztuki
pietruszka z natką
por 1 sztuka
kapusta włoska 1/4 główki
posiekany koperek 1 pęczek
margaryna 1/2 kostki
mąka 2 łyżeczki
śmietana 200 ml
sól do smaku
Przyprawa do zup i potraw Kucharek do smaku
kminek do smaku
bazylia do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Gęsta zupa

Pokrojone warzywa ugotuj w bulionie. Na patelce rozgrzej masło, oprósz mąką, zrumień. Dodaj do zupy, stale mieszając zagotuj. Dopraw. Wlej śmietanę, posyp zieleniną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 05.07.2011 22:26
z takich składników musi być pyszna zupka
Iwona51
Iwona51 09.05.2011 12:06
smaczna
Dorota59 25.01.2011 11:55
pożywna zupka i ma dużo mitamin

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak