Gęsta fasolówka

Gęsta fasolówka

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • marchewka

  • 30 dag wędzonego boczku

  • 40 dag fasoli

  • 1/2 selera

  • sól, pieprz

  • łyżka majeranku

  • Liść laurowy suszony Prymat

  • ziele angielskie

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Fasolę namaczamy na noc. Do garnka włóż fasolę wlej 2 litry wody, włóż boczek w kawałku obraną i pokrojoną marchewkę i seler, liść laurowy ziele angielskie. Gotuj 60 minut, aż fasola będzie miękka. Wyjmij boczek, pokrój drobno, włóż do zupy, przypraw do smaku wedle uznania pieprzem i solą , dodaj majeranek.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat