Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

gęsie żołądki z pieczarkami i ryżem z hummusem

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żołądki drobiowe 700 g
pieczarki 250 g
cebula 2 szt
masło 1 łyżka
ryż ugotowany 100 g
tahini pasta sezamowa 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: gęsie żołądki z pieczarkami i ryżem z hummusem

Gęsie żołądki umyć, osuszyć. Na patelni rozgrzać masło, wrzucić posiekaną cebulkę, podsmażyć. Dodać żołądki, podsmażyć na dużym ogniu, dodać pieczarki pokrojone na dość grube plasterki . Podlać wodą, dusić do miękkości. Sos z żołądków można zagęścić odrobiną kwaśniej śmietany wymieszanej z łyżeczką mąki.
Ryż ugotować na sypko, jeszcze ciepły wymieszać z hummusem - arabską pastą z ciecierzycy i pastą sezamową tahini.
Gotowe, danie można wykładać na talerze. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kejti 01.09.2014 16:07
Ciekawy obiadek,dla mnie super :-)
gosia561 22.08.2014 11:28
gęsie są najlepsze
w mojej kuchni 22.08.2014 10:13
pyszne żołądki na obiad
bhb8 22.08.2014 10:12
z chęcią bym spróbowała
pestka 22.08.2014 09:27
gęsich żołądków jeszcze nie jadlam
olkaaa 22.08.2014 07:46
jeszcze nie jadłam
Wafelek2601 21.08.2014 23:41
Pyszne danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak