gęsie żołądki z pieczarkami i ryżem z hummusem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • żołądki drobiowe

    700 g
  • pieczarki

    250 g
  • cebula

    2 szt
  • masło

    1 łyżka
  • ryż ugotowany

    100 g
  • tahini pasta sezamowa

    2 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Gęsie żołądki umyć, osuszyć. Na patelni rozgrzać masło, wrzucić posiekaną cebulkę, podsmażyć. Dodać żołądki, podsmażyć na dużym ogniu, dodać pieczarki pokrojone na dość grube plasterki . Podlać wodą, dusić do miękkości. Sos z żołądków można zagęścić odrobiną kwaśniej śmietany wymieszanej z łyżeczką mąki.
Ryż ugotować na sypko, jeszcze ciepły wymieszać z hummusem - arabską pastą z ciecierzycy i pastą sezamową tahini.
Gotowe, danie można wykładać na talerze. Smacznego!

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Kejti 01.09.2014 16:07
Ciekawy obiadek,dla mnie super :-)
gosia561 22.08.2014 11:28
gęsie są najlepsze
w mojej kuchni 22.08.2014 10:13
pyszne żołądki na obiad
bhb8 22.08.2014 10:12
z chęcią bym spróbowała
pestka 22.08.2014 09:27
gęsich żołądków jeszcze nie jadlam
olkaaa 22.08.2014 07:46
jeszcze nie jadłam
Wafelek2601 21.08.2014 23:41
Pyszne danie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat