Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gęsie żołądki z grzybami

Czas
Czas: powyżej 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Łapcie ten przepis: gęsie żołądki z grzybami z pewnością przypadną do gustu wielu z Was. Polecam i smacznego!

Składniki:

Składniki:

żołądki gęsie 500 gramów
grzyby leśne 500 gramów
cebule 2 sztuki
koncentrat pomidorowy 2 łyżki
passata pomidorowa 1 szklanka
marchewki 2 sztuki
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 1/2 łyżeczki
Pieprz czarny mielony Prymat ok. 1/4 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Gęsie żołądki z grzybami

Żołądki umyłem i gotowałem do miękkości w osolonej wodzie. Odcedziłem, przestudziłem i pokroiłem w paski.

Cebule pokroiłem w kostkę, grzyby oczyściłem, pokroiłem w słupki tak jak i marchewkę. Na oliwie podsmażyłem cebule i grzyby, dodałem pokrojone żołądki i marchew. Przesmażyłem przez chwilę. Dodałem koncentrat i pastę pomidorową. Doprawiłem solą i pieprzem, dusiłem jeszcze przez 15 minut.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak