Gęsie żołądki z grzybami

Czas przygotowania:
powyżej 1h

Ilość porcji:
5+

Łapcie ten przepis: gęsie żołądki z grzybami z pewnością przypadną do gustu wielu z Was. Polecam i smacznego!

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

Składniki:

  • żołądki gęsie

    500 gramów
  • grzyby leśne

    500 gramów
  • cebule

    2 sztuki
  • koncentrat pomidorowy

    2 łyżki
  • passata pomidorowa

    1 szklanka
  • marchewki

    2 sztuki
  • Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

    1/2 łyżeczki
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    ok. 1/4 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Żołądki umyłem i gotowałem do miękkości w osolonej wodzie. Odcedziłem, przestudziłem i pokroiłem w paski.

Cebule pokroiłem w kostkę, grzyby oczyściłem, pokroiłem w słupki tak jak i marchewkę. Na oliwie podsmażyłem cebule i grzyby, dodałem pokrojone żołądki i marchew. Przesmażyłem przez chwilę. Dodałem koncentrat i pastę pomidorową. Doprawiłem solą i pieprzem, dusiłem jeszcze przez 15 minut.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat