Gęsie żołądki w cebulowym sosie

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • gęsi żółądek

    1
  • cebula

    1
  • śmietana 30%

    150 ml
  • masło roślinne

    1-2 łyżki
  • sól

  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Gęsie żołądki w cebulowym sosie foto
Ugotowany gęsi żołądek (możemy na nim zrobić zupę lub dodać do gotującego się rosołu) kroimy w centymetrowe plastry. Obraną cebulę kroimy w półplasterki.
Krok 2 - Gęsie żołądki w cebulowym sosie foto
Na patelni rozpuszczamy masło i przesmażamy na nim cebulkę, gdy się zeszkli dodajemy mięso i całość smażymy jeszcze 2-3 minutki.
Krok 3 - Gęsie żołądki w cebulowym sosie foto
. Po tym czasie dodajemy śmietanę, sól oraz pieprz do smaku i jeszcze chwilę przesmażamy do czasu aż śmietana zgęstnieje.
Krok 4 - Gęsie żołądki w cebulowym sosie foto
Podajemy na gorąco razem z chlebem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (10)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Monika58 03.12.2012 17:17
nie przepadam za podrobami ale może dałabym się skusić :)
Renata22 03.12.2012 13:00
Mysiuniu, nie przepadam za takimi smakami, ale u Ciebie wygląda to nader apetycznie! ;)
MAR3STA 02.12.2012 18:08
gęsich żołądków nie jadłam, ale jak są równie dobre jak kacze to coś dla mnie;)
babajaga1969 01.12.2012 22:08
rarytasek :))
Beatris 01.12.2012 21:56
Nie jadłam dawno gęsiny. Chyba ostatni raz w dzieciństwie. Ale taką potrawę z chęcią bym zjadła.
Henryka2 01.12.2012 19:48
Mysiunia, zlituj się! Drażnisz podniebienie gąską i drażnisz, a tu podrobów gęsich całkowity brak! Nie wiedziałam,że gęś ma taki duży żołądek.
Goya 01.12.2012 13:23
nie jadłam
Goya 01.12.2012 13:23
nie jadłam
Poison1988 01.12.2012 13:06
nawet nieźle wygląda chociaż ciężko mnie przekonać do nowości.
jasiek 01.12.2012 12:57
może być niezłe

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat