Gęsie nogi ze śliwkami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • gęsie udka

    2 szt.
  • Majeranek suszony Prymat

  • tymianek

  • oliwa

  • sól

  • pieprz

  • suszone śliwki kalifornijskie

    1 garść
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Gęsie nogi ze śliwkami foto
Do miseczki wlewamy 2 łyżki. Dodajemy po łyżeczce płaskiej majeranku i tymianku. Dodajemy szczyptę soli i pieprz. Mieszamy marynatę.
Krok 2 - Gęsie nogi ze śliwkami foto
Mięso nacieramy marynatą i wstawiamy do lodówki na 2 godziny. Im mięso dłużej będzie się marynować tym będzie bardziej aromatyczne. Nacinamy skórę w kilku miejscach.
Krok 3 - Gęsie nogi ze śliwkami foto
Układamy na rozgrzaną patelnię. Zarumieniamy z dwóch stron.
Krok 4 - Gęsie nogi ze śliwkami foto
Dodajemy garść suszonych śliwek. Dusimy pod przykryciem do czasu gdy mięso będzie upieczone.
Krok 5 - Gęsie nogi ze śliwkami foto
Podajemy z brązowym ryżem i sałatką.

Smacznego :)

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
kasia.s 12.01.2015 13:51
Aż ślinka cieknie :)
iziona 11.01.2015 15:25
Kosteczki bym nawet wylizała z tego mięska :)
Malinka 11.01.2015 14:16
Zjadłabym ze smakiem :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat