Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

GĘSIE ŁAPKI .

3.0
(13)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

masło 200 g
twaróg 200 g
mąka 2 szkl
woda zimna 2 łyzki
cukier 1/2 szkl
żółtko jajek 3

Przepis i sposób przygotowania na: GĘSIE ŁAPKI .

Kroki postępowania

1
Zagniatamy ciasto z mąki , zmielonego twarogu , masło ,wody oraz cukru . Wkładamy do lodówki .
Krok 1 - GĘSIE ŁAPKI . foto
2
Ciasto rozwałkowujemy , wykrawamy szklanką koła .
Krok 2 - GĘSIE ŁAPKI . foto
3
Ciastka maczamy z jednej strony w cukrze , składamy na pół , maczamy w cukrze z jednej strony , składamy znów na pół i obtaczamy w cukrze .
Krok 3 - GĘSIE ŁAPKI . foto
4
Ciastka pieczemy w 180 st C okolo 30-40 minut .
Krok 4 - GĘSIE ŁAPKI . foto
5
Ciasteczka wyglądają jak łapki gęsi , stąd ich tak oryginalna nazwa .
Krok 5 - GĘSIE ŁAPKI . foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Juleczka20 18.11.2013 20:17
fajne ciacha!!
Stenka 15.10.2013 20:18
fajnie wyglądają
matesko 14.10.2013 12:21
fajny przepis
joanna__s 13.10.2013 20:33
Szybko i smacznie.
Pani Domu 13.10.2013 20:25
świetnie wyglądają
msmors 13.10.2013 19:53
ale ciekawe
martyna94 13.10.2013 19:23
jakie wspaniałe te ciasteczka , bardzo oryginalne , profesjonalne wykonanie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak