GĘSIE ŁAPKI .

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • masło

    200 g
  • twaróg

    200 g
  • mąka

    2 szkl
  • woda zimna

    2 łyzki
  • cukier

    1/2 szkl
  • żółtka

    3
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - GĘSIE ŁAPKI . foto
Zagniatamy ciasto z mąki , zmielonego twarogu , masło ,wody oraz cukru . Wkładamy do lodówki .
Krok 2 - GĘSIE ŁAPKI . foto
Ciasto rozwałkowujemy , wykrawamy szklanką koła .
Krok 3 - GĘSIE ŁAPKI . foto
Ciastka maczamy z jednej strony w cukrze , składamy na pół , maczamy w cukrze z jednej strony , składamy znów na pół i obtaczamy w cukrze .
Krok 4 - GĘSIE ŁAPKI . foto
Ciastka pieczemy w 180 st C okolo 30-40 minut .
Krok 5 - GĘSIE ŁAPKI . foto
Ciasteczka wyglądają jak łapki gęsi , stąd ich tak oryginalna nazwa .

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Juleczka20 18.11.2013 20:17
fajne ciacha!!
Stenka 15.10.2013 20:18
fajnie wyglądają
matesko 14.10.2013 12:21
fajny przepis
joanna__s 13.10.2013 20:33
Szybko i smacznie.
Pani Domu 13.10.2013 20:25
świetnie wyglądają
msmors 13.10.2013 19:53
ale ciekawe
martyna94 13.10.2013 19:23
jakie wspaniałe te ciasteczka , bardzo oryginalne , profesjonalne wykonanie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat