Gęsi udziec, faszerowany pasztetem i suszonymi śliwkami

Gęsi udziec, faszerowany pasztetem i suszonymi śliwkami

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

g

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • gęsie udka

    1 szt
  • pasztet

    10 dag
  • śliwki suszone

    8 szt
  • sól

  • pieprz

  • majeranek Prymat

  • oregano

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Gęsi udziec, faszerowany pasztetem i suszonymi śliwkami foto
Z gęsiego udka wyluzować i wyciąć kości. Uważać, żeby nie uszkodzić skóry. Mięso doprawić przyprawami
Krok 2 - Gęsi udziec, faszerowany pasztetem i suszonymi śliwkami foto
Pasztet wymieszać ze śliwkami, rozłożyć na mięsie,
Krok 3 - Gęsi udziec, faszerowany pasztetem i suszonymi śliwkami foto
całość zwinąć w roladę. Skórę zszyć nitką kucharską.
Krok 4 - Gęsi udziec, faszerowany pasztetem i suszonymi śliwkami foto
. Udziec włożyć do rękawa i piec 80 minut.
Krok 5 - Gęsi udziec, faszerowany pasztetem i suszonymi śliwkami foto
Po wyjęciu z piekarnika, dać mięsu odpocząć 10 minut, usunąć nici,
Krok 6 - Gęsi udziec, faszerowany pasztetem i suszonymi śliwkami foto
pokroić i podać z dodatkiem jabłek i śliwek.
Christopher
Z udka były usunięte kości i ścięgna, ta wystająca kostka to tylko dla ozdoby.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (12)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

ben-ka

10.05.2015 20:26
To musiało być przepyszne danie.

kasienka23

11.11.2014 19:09
wygląda rewelacyjnie !

stef

11.11.2014 16:58
Wygląda pysznie.

Renataj

11.11.2014 16:37
Smakowity pomysł.

luna76

11.11.2014 16:10
taki obiad to ja chętnie :)

Ania321

11.11.2014 12:38
bardzo apetyczne danie :)

erym

11.11.2014 12:32
na św. Marcina najlepsza gesina, super sprawiona, apetyczna, brawo!

Triss

11.11.2014 12:18
Apetyczne danie. :)

Mniam

11.11.2014 11:54
Taką pyszną gęsinę zjadłabym z wielkim apetytem. Danie Palce Lizać!

anemon

11.11.2014 10:52
Wspaniale się prezentuje.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat