Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gęś pieczona z jabłkami

5.0
(34)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

gęś ok. 5 kg
jabłka 6 szt
Majeranek suszony Prymat
Rozmaryn suszony Prymat
pieprz
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Gęś pieczona z jabłkami

Kroki postępowania

1
Gęś umyć, pousuwać pozostałości piór i obsypać przyprawami w środku i na zewnątrz. Odstawić w chłodne miejsce na 24 godziny.
Krok 1 - Gęś pieczona z jabłkami foto
2
Jabłka umyć, pokroić na ćwiartki i usunąć gniazda nasienne. Owoce włożyć do środka gęsi.
Krok 2 - Gęś pieczona z jabłkami foto
3
Gęś włożyć do brytfanny i piec pod przykryciem przez 3 godziny w temp. 175 st. Zdjąć przykrywkę i piec jeszcze ok. 2 godziny.
Krok 3 - Gęś pieczona z jabłkami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 27.04.2014 11:49
bardzo fajny pomysł
Beata23 30.03.2014 21:55
pycha obiad
Alex_M 14.02.2014 17:09
ależ musiała być pyszna :)
Anna169Hosz 29.01.2014 09:19
Smakowita, pewnie chrupiąca i soczysta?
Róża1 17.01.2014 15:21
jedliśmy taką na święta u siostry:-)
gosia56 28.12.2013 09:39
super mięsko
Renata9 27.12.2013 18:43
smaczne jedzonko
IwonaDD 27.12.2013 16:57
przepis i danie rewelacja!
iwi 27.12.2013 16:54
Danie full wypas
Rycerz
Rycerz 27.12.2013 16:53
A, czy gęś nie wyschnie jeśli będzie się ją piekło 2 godz. bez przykrycia?
dodi 27.12.2013 16:50
bardzo apetycznie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak