Gęś pieczona

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • gęś

  • papryka

  • sól

  • grzyby suszone

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Gęś poćwiartować na kawałki, posolić, posypać papryką słodką i ostrą, na patelni obsmażyć z dwóch stron, przełożyć do brytfanny, włożyć kilka suszonych grzybów i żurawin, zalać wodą i włożyć do piekarnika smażyć w temp. 180*C aż do miękkości.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Motorek 29.12.2014 09:42
smaczna gąska
Stenka 21.12.2014 13:17
smaczne danie
erym 16.10.2014 14:24
na Sw. Marcina zamierzam cos pokombinowac z gesina, twoja propozycja jest ciekawa!
Rybciia 20.11.2013 13:51
pyszna!!! :-)
Izabela/bella81 18.06.2011 00:22
musiała być pyszna
Grażyna13 26.05.2011 14:59
Wspaniała :)
m1monika 28.02.2011 14:43
musi być pyszna!!!
wolochski 09.02.2011 22:18
super
bami 30.12.2010 00:16
jeszcze nigdy nie jadłam gęsi, ale zdjęcia zachęcają do wypróbowania tego przepisu :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat