Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gdy zostanie rosół, czyli krem porowo-pieczarkowy :)

3.0
(11)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

rosół warzywny 1,5 l
pieczarki 300 g
por 2 szt
Zioła prowansalskie suszone Prymat do smaku
oliwa 1 łyżka
Bazylia suszona Prymat do smaku
ziemniaki młode 4-5 szt
olej do smażenia
śmietana 30% 3-4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Gdy zostanie rosół, czyli krem porowo-pieczarkowy :)

Kroki postępowania

1
Oliwę rozgrzać, dodać pokrojone pieczarki i pora, doprawić i usmażyć.
Krok 1 - Gdy zostanie rosół, czyli krem porowo-pieczarkowy :) foto
2
Rosół razem z warzywami podgrzać.
Krok 2 - Gdy zostanie rosół, czyli krem porowo-pieczarkowy :) foto
3
Jarzyny z rosołu, pieczarki i pora przełożyć do blendera i zmiksować na krem.
Krok 3 - Gdy zostanie rosół, czyli krem porowo-pieczarkowy :) foto
4
Ziemniaki pokroić w kostkę i usmażyć na oleju.
Krok 4 - Gdy zostanie rosół, czyli krem porowo-pieczarkowy :) foto
5
Przed podaniem do zupy dodać śmietankę i usmażone ziemniaki, ozdobić świeżą bazylią.
SMACZNEGO!
Krok 5 - Gdy zostanie rosół, czyli krem porowo-pieczarkowy :) foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

w mojej kuchni 06.09.2015 20:06
same pyszności

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak