Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gdy zostają resztki ciasta...

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

resztki ciast 900 g
mleko 1/2 szklanki
cukier kryształ 1/2 szklanki
rodzynki 1/2 szklanki
dżem śliwkowy 1 słoiczek
masło 1 kostka
olejek rumowy do smaku
nutella 4 łyżki
kakao 4 łyżki
czekolada gorzka 1 tabliczka
posypka cukrowa
wiórki kokosowe

Przepis i sposób przygotowania na: Gdy zostają resztki ciasta...

Zagotować mleko z cukrem, 1/2 kostki masła i kakao, wymieszać z pokruszonymi resztkami ciast. Dodać Nutellę, olejek, dżem, bakalie - całość zagnieść.

Z czekolady i 1/2 kostki masła zrobić polewę czekoladową - rozpuszczając oba składniki w kąpieli wodnej i mieszając.

Z uzyskanego ciasta formować kulki, obtaczać w polewie czekoladowej i dowolnej posypce (orzechy, wiórki, posypka cukrowa).

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

karola_km 21.09.2012 18:55
zgadza się :)
Habibi 21.09.2012 12:08
Czyli tradycyjne bajaderki :)
Pietruszka 20.09.2012 21:31
kolorowo i smacznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak