Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gazpacho z czosnkowymi grzankami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pomidory 1 kg
papryka czerwona 3 szt
cebula 2 szt
czosnek 2 ząbki
cukinie małe 1 szt
papryczka chili 1/2 szt
kostka rosołowa 2 szt
oliwa 1 łyżka
ocet jabłkowy 5 łyżek
sok z cytryny 3 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
grzanki

Porada

Chłodnik gazpacho jest wspaniałą zupą na upalne dni.

Przepis i sposób przygotowania na: Gazpacho z czosnkowymi grzankami

Kostki rosołowe rozpuścić w 400 ml wrzącej wody, gotować przez kilka minut, ostudzić.Pomidory sparzyć wrzącą wodą, obrać ze skóry, usunąć nasiona, pokroić na kawałki, włożyć do miski. Paprykę bez nasion i umytą obraną cukinię i cebulę pokroić, dodać do pomidorów. Połączyć z przeciśniętym przez praskę czosnkiem, olejem i octem. Wszystko razem dokładnie zmiksować. Wlać bulion, dodać drobno posiekaną papryczkę chilli i sok z cytryny. Doprawić do smaku, wymieszać i włożyć do lodówki na 2-3 godziny. Przed podaniem posypać czosnkowymi grzankami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak