Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gazpacho-hiszpański chłodnik.

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Składniki

pomidory 50 dag
papryka czerwona 1 sztuka
cebula 1 niewielka sztuka
czosnek 2 ząbki
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
Bazylia suszona Prymat do smaku
Zioła prowansalskie suszone Prymat do smaku
oliwa 2 łyżki

Dodatkowo

chleb 4 kromki
ogórek zielony 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Gazpacho-hiszpański chłodnik.

1. Warzywa myjemy i osuszamy.Z papryki usuwamy gniazda nasienne.Cebulę i czosnek obieramy,pomidory kroimy na cząstki.Następnie razem dokładnie miksujemy blenderem.Dodajemy oliwę,sól,pieprz i zioła do smaku.Dokładnie mieszamy.
2.Przygotowane gazpacho wkładamy do lodówki do całkowitego schłodzenia,najlepiej na kilka godzin.
3.Ogórki obieramy i kroimy w drobniutką kostkę.Chleb kroimy w kostkę i rumienimy na suchej patelni,następnie studzimy.
4.Do miseczek lub na talerze nakładamy porcje gazpacho,posypujemy ogórkiem i grzankami.Podajemy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Babeczka35 25.04.2017 18:27
Dziękuję i polecam.
Stenka 08.08.2016 08:49
w sam raz na upały
Wacław 07.07.2015 14:14
przepyszne danie :-)
Małgorzata Pin 07.07.2015 12:06
Wygląda apetycznie.
jagoda5913 07.07.2015 09:10
Pyszne i szybkie gaspacho
Ewa Wojtaszko 06.07.2015 21:53
na ten gorąc idealne!
gusia1000 06.07.2015 21:35
Idealny na upały.
Katarzyna59 06.07.2015 21:30
bardzo lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak