Składniki
kostka
kg
g
gramów
dużej łyż.
mała łyż.
duża łyż.
ml
łyżeczka
łyżka
szklanka
Składniki
-
pomidory
50 dag -
papryka czerwona
1 sztuka -
cebula
1 niewielka sztuka -
czosnek
2 ząbki -
sól do smaku
-
czarny pieprz mielony Prymat
do smaku -
bazylia otarta Prymat
do smaku -
zioła prowansalskie
do smaku -
oliwa
2 łyżki
Dodatkowo
-
chleb
4 kromki -
ogórek zielony
2 sztuki
Sposób przygotowania
2.Przygotowane gazpacho wkładamy do lodówki do całkowitego schłodzenia,najlepiej na kilka godzin.
3.Ogórki obieramy i kroimy w drobniutką kostkę.Chleb kroimy w kostkę i rumienimy na suchej patelni,następnie studzimy.
4.Do miseczek lub na talerze nakładamy porcje gazpacho,posypujemy ogórkiem i grzankami.Podajemy.
Komentarze (8)
Nie masz konta? Zarejestruj się