Gazpacho - hiszpańska zupa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pomidory

    500 gram
  • papryka czerwona

    300 gram
  • ogórki świeże

    200 gram
  • cebula biała

    150 gram
  • czosnek

    2 zabki
  • masło śmietankowe

    1 łyżka
  • sól, pieprz

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pomidory rozkroić na ćwiartki.Ogórki kroić nie drobno.Paprykę oczyścić i posiekać na kawałki, wszystko wrzucić do blendera, razem z czosnkiem, cebulą posiekaną w kostkę. Dodać sok cytryny. Dodać masło, osolić, dodać pieprz. Zupę postawić do lodówki na 3-4 godziny. Gotową zupę posypać natką, podawać z grzankami.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
elzbietar64 10.04.2012 23:25
bardzo lubię hiszpańską kuchnię
ewaa 02.10.2011 20:39
bardzo smaczna
Dorota76 04.08.2010 22:36
Muszę spróbować s
IlonaAlbertos 29.07.2010 01:23
Hmm, na pewno wypróbuję :)
Iwusia 24.06.2010 21:02
Pychota !!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat