Gazpacho

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pomidor

    1/2 kg
  • papryka czerwona

    1 sztuka
  • papryczka chili

    1 sztuka
  • cebula

    1 sztuka
  • czosnek

    1 ząbek
  • bazylia świeża

    8 listków
  • wywar warzywny

    3 szklanki
  • ocet winny

    1 łyżka
  • oliwa

    4 łyżki
  • sól

    1 łyżeczka
  • pieprz

    3 szczypty
  • cukier

    1 szczypta
  • grzanki

    4 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pomidory parzymy i zdejmujemy skórkę, ogórek obieramy. Siekamy pomidory, cebulę, ogórek, paprykę zwykłą oraz chili, dodajemy przeciśnięty czosnek oraz bazylię. Składniki mieszamy, wlewamy bulion i oliwę, solimy, pieprzymy, słodzimy, doprawiamy octem i miksujemy na krem. Chłodzimy, bądź podajemy z kostkami lodu. Gazpacho podajemy udekorowane świeżą bazylią oraz warzywami pokrojonymi w kostkę.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
ronald88 12.02.2017 09:16
uwielbiam to danie
slodkieniebo 13.10.2015 08:47
Wspaniała i pełna słońca zupa :)
Ola1young 17.04.2015 14:41
smaczny obiadek
Kasnaj 17.04.2015 09:49
wygląda superowo
justynkag 17.04.2015 09:37
Świetne na upalne dni
Ania321 16.04.2015 20:41
Pięknie się prezentuje :)
agataw1990 16.04.2015 20:35
Nigdy nie próbowałam ale chyba się skuszę:)
miodunka 16.04.2015 20:16
dobre, dobry jest ten chłodnik w upalne dni
Konczi 16.04.2015 20:03
jest smacznie ;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat