Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

gazpacho

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pomidory 3
ogórek 1
papryka czerwona pół
papryczka chili 1
cebula czerwona pół
czosnek 2 ząbki
chleb tostowy 2-3 kromki
oliwa 4 łyżki extra virgin
ocet winny 1 łyżka
sok z cytryny 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: gazpacho

Z tostów pozbywamy się skórek i dzielimy na mniejsze części, następnie wrzucamy do miseczki i dodajemy oliwę, ocet winny oraz sok z cytryny. Całość odstawiamy do lodówki na 30 minut.
Pomidory sparzyć, obrać ze skórki i pokroić w kostkę.
Ogórek, paprykę cebulę,chili oraz czosnek również pokroić w kostkę. Wszystkie warzywa przełożyć do miski, doprawić solą i pieprzem. Również odstawić na 30 min. Po upływie czasu chleb oraz warzywa zmiksować na gładką masę. Spróbować i ewentualnie doprawić. Następnie całość przecieramy przez sitko (opcjonalnie). Gotową zupę chłodzić w lodówce minimum 2 godziny.
Podawać z pokrojonymi warzywami lub grzankami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caralajna 25.04.2014 06:15
interesujące zdjęcie :)
Lidzia 24.04.2014 17:21
Wygląda... -super.
stef 24.04.2014 16:33
Bardzo lubię ten hiszpański chłodnik.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak