Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gazpacho

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cukinia 1/2
pomidory 130g
ogórek 1/2
cebula 1
czosnek 1 ząbek
wywar z jarzyn 250ml
oliwa 3 łyżki
sok cytrynowy 2 łyżki
sól
czarny pieprz
strak czerwonej papryki 1/2
strak zielonej papryki 1/2
strąk żółtej papryki 1/2

Przepis i sposób przygotowania na: Gazpacho

Cukinię, pomidory, ogórek i czosnek drobno kroimy i miksujemy. Dodajemy wywar i 2 łyżki oliwy. Doprawiamy sokiem z cytryny, solą, pieprzem i papryką. Strąki papryki wypestkować i pokroić w drobną kostkę. Zrumienić na oliwie. Zupę posypać kostkami papryki i pieczywa.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Zoso 13.02.2011 21:12
uwielbiam
iza15 11.02.2011 17:31
ciekawa nazwa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak